Prosjektreferanser

Fakta:

  • Byggherre: Vallentuna Kommun
  • Arkitekt: Lars Gauffin
  • Landskapsarkitekt: Nyréns arkitektkontor
  • Entreprenør: MVB

Vallentuna bibliotek og kulturhus

I Vallentuna bibliotek og kulturhus er tre og skifer toneangivende materialer.

Parken og inngangspartiet er utformet med sikte på å skape møteplasser med lokal identitet. Sagete heller av Offerdalsskifer i fallende lengder og ulike bredder gir inngangspartiet og bakkeplanet utenfor biblioteket rytme og variasjon, det høye glimmerinnholdet gjør at den kontinuerlig endrer uttrykk i takt med skiftende lysforhold.

Mykt formete skifermurer gir en tydelig innramming av beplantningen og understøtter parkens disposisjon, og de bueformete trappetrinnene ned mot parkens episentrum er blokker av rå skifer med en polert, nærmest glassaktig overflate i samspill med byggets glassfasade.