Prosjektreferanser

Fakta:

  • Sted: Aarhus, Danmark
  • År: 2010 – 2014
  • Byggherre: Moesgaard Museum
  • Arkitekt: Henning Larsens Architects
  • Totalentreprenør: MT Højgaard A/S, Lindpro A/S
  • Foto: Jens Markus Lindhe

Moesgaard Museum

Det nye museet utenfor Århus har en suveren beliggenhet, og fremstår med sitt skrånende taklandskap av gress, mose og blomster som et markant visuelt ikon synlig fra havet.

Bygningens indre er formet som et variert terrasse- landskap inspirert av arkeologiske utgravninger, hvor historiens lag gradvis avdekkes. Her kan den besøkende bevege seg rundt gjennom et levende forløp av utstillinger og vitenskapelige forsøk – som en oppdagelsesreisende i tid og rom.

Lys Oppdalskifer i antikkbørstet overflate skaper et samspill mellom museets karakteristiske form og de naturlige omgivelsene rundt.

Skiferleveranse:

2500 m² lys Oppdal flis antikkbørstet 20/30/40 cm x fl, t: 12 mm