Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Lekkert bad med sorte fliser i skifer – som henger 900 meter over havet!

Et lite bad i en liten luksushytte som henger utenfor en skrent på 900 meters høyde i Rondane

Da byggingen av det spinnville hytteprosjektet endelig skulle starte, var én ting klart: Arbeidet skulle gjøres så skikkelig som mulig. Det betød bærekraftige naturmaterialer, lokal arbeidskraft, og – selvsagt – et bad i svart skifer.

En trehytte i Rondane som henger utfor en skrent og med fokus på lokale kortreiste naturmaterialer som skifer.

– Naturen her i Otta er spektakulær, og når det er selve grunnsteinen i ideen, er det selvsagt dumt å gjøre skade på den. Derfor har vi valgt lokale håndverkere og lokale naturmaterialer.

Det forteller Ingrid Tho. Hun er gründer for hytteprosjektet i Otta, som har fått det passende navnet Eagle Nest Eco Lodge.

Hytta befinner seg på 901 meters høyde, henger åtte meter ut fra fjellveggen – og gir kanskje verdens beste utsikt over Rondane nasjonalpark.

Et soverom i en moderne hytte som er bygd hengende utenfor en skrent. Rommet har store vindusflater, stjernekikkert og  sort ovn hengende fra taket.

Svarte mosaikkfliser på badet

Å bygge den høythengende hytta var en drøm Tho og samboeren lenge hadde hatt, og nå endelig fikk anledning til.

– Vi eier en gård på Otta, som ikke lenger brukes til tradisjonell gårdsdrift. Med den gården følger et stort område, hvor blant annet denne fjelltoppen befinner seg. Da koronaen kom fant vi ut at vi ville prøve noe nytt. Dermed gikk vi for noe skikkelig spektakulært, forteller hun.

Og det er ikke bare beliggenheten til hytta som har høy wow-faktor. Hver minste detalj innendørs er gjennomtenkt. Hytta ligger kort vei fra Pillarguribruddet, som er kjent for sin karakteristiske mørke Ottaskifer. Et materiale Tho selvsagt valgte å bruke i hytteinteriøret.

–  Vi valgte sorte skiferfliser i mosaikk fra Otta på badet fordi det ser ut som den har litt diamanter i seg. Dette skal være en luksushytte, og denne skiferen gir badet et veldig eksklusivt preg. Dette forsterkes ekstra av at fugene mellom hellene skal være i gull, forteller hun.

Et lite bad i en hytte med norsk Otta skiferflis kuttet i geometriske former. Badet har detaljer i gull.
En moderne hytte bygd hengende utenfor en skrent. Rommet har store vindusflater med panoramautsikt, sittegrupper og en sort ovn hengende fra taket.

Planen er at flisene skal kappes slik at de står i stil med resten av hytta. Og her snakker vi virkelig ei hytte med gjennomført stil. Eller geometri, om du vil. Flisene kommer til å være kappet i trekantformer. Det er også flere av vinduene, i tillegg til speilet på badet. Det er lagt mye arbeid i å gi hytta en særegen stil. Så særegen, faktisk, at de har sydd sitt eget sengetøy.

– Når vi først skulle gjennomføre dette prosjektet, ønsket vi å gjøre det skikkelig. Derfor fikk vi blant annet inn klostersøm i mønsteret på sengesettet, som en hyllest til den lokale håndverkstradisjonen, forklarer Tho.

Mye av samme grunn var det viktig at håndverkerne skulle ha røttene sine i nærområdet.

– Det er ikke noe veldedighet fra vår side. De lokale aktørene er de flinkeste, spesielt når det er snakk om lokale håndverkstradisjoner. Samtidig er det fint for oss at håndverkerne holder til i nærheten, skulle det være behov for hjelp på kort varsel, forteller Tho. 

Et soverom i en moderne hytte. Rommet har store vindusflater, stjernekikkert og  fokus på lokale naturmaterialer.

Luksussuite

Hytta innredes etter samme prinsipp som en luksussuite på hotell. I tillegg til det lekre badet, blir det en kjøkkenkrok med oppvaskmaskin, sittegruppe og en stor og deilig seng midt i rommet.

– Dette er et sted du virkelig kan nyte den spektakulære naturen hytta omgis av, samtidig som du slapper av i topp moderne fasiliteter. Derfor har vi lagt mye i å gjøre hytta både så komfortabel og praktisk som mulig. Hit skal folk komme for å koble av, forteller hun.

Det vil også bli mulig å kose seg utendørs. Det høres vel ikke så verst ut å nyte vakre Rondane nasjonalpark fra badestampen?

Tho satser på at hytta kan åpne for gjester mot slutten av sommeren. Fram til da skal hytta bygges ferdig. Og testes – selvsagt.

– Vi satser på å få inn et testpanel fra juli av, slik at alt ligger til rette for at vi kan ta i mot gjester i august.

– Men dere har vel tenkt å prøve den selv, først?

– Ja, selvsagt har vi det, slår Tho muntert fast.

Portrettbilde av Eli Tho, daglig leder av Eagle Nest eco Lodge som har fokus på naturmaterialer og har et bad av kortreist Ottaskifer mosaikk

Naturen her i Otta er spektakulær, og når det er selve grunnsteinen i ideen, er det selvsagt dumt å gjøre skade på den. Derfor har vi valgt lokale håndverkere og lokale naturmaterialer. Vi valgte sorte mosaikkfliser av Ottaskifer på badet fordi det ser ut som den har litt diamanter i seg og gir badet et veldig eksklusivt preg.

Ingrid Tho, daglig leder/gründer
Eagle Nest Eco Lodge

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!