Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Sjekk ut Drømmehyttas lekre skiferbad!

Et hyttebad med en hel plate skiferplate som dusjvegg.
Siden 2006 har selskapet Drømmehytta levert håndlaftede tømmerhytter i området rundt Numedal. For å leve opp til navnet benytter de kun de mest eksklusive materialer. – Kundene våre er kvalitetsbevisste og opptatt av detaljer. Da kan vi ikke overlate noe til tilfeldighetene, sier Arild Borge, medgründer av Drømmehytta.

Nettopp derfor er naturstein en selvsagt ingrediens i alle hyttene de tre medeierne tilbyr. Også Borge selv er en stor fan av skifer.

– Jeg synes tømmerhytter fortjener ekte og ordentlige materialer. Dessuten snakker naturstein og tømmer så godt sammen, slik at kombinasjonen skaper et veldig fint uttrykk.

Entre på en tømmerhytte med lys grå bruddskifer på gulvet. Et par gamle ski henger på veggen.
Tømmer og Lys Oppdalskifer bruddheller er en vakker kombinasjon.

Oppdalskiferens tidløshet

For Borge handler det også om å vende tilbake til noe som varer. Bestandigheten. Ikke bare at selve materialet varer for alltid, men at det aldri går av moten.

– Skifer er ikke en trend. Det er rett og slett et tidløst materiale som er vanskelig å ikke like. Og så kan du faktisk gjøre overraskende mye for å tilpasse den også. Avhengig av hvordan du behandler og tilbereder den, kan du stramme opp eller endre uttrykket, sier Borge.

I tillegg merker han at stadig flere kjøpere er bevisst på hva som «passer seg» i fjellheimen og ikke.

– Vi merker en generelt høy etterspørsel etter gamle håndverkstradisjoner. Mange har et ønske om at hytta deres skal passe inn og være autentisk. Det er en nostalgi rundt dette naturlige materialer som tømmer og skifer, samtidig som at folk ser at det gir byggverk som varer.

En hytte med en peis av skifer og to lenestoler i tre. Mye lys kommer gjennom to store vinduer.
Lys Oppdalskifer murstein (råkopp)

Både skifergulv og -vegg

Drømmehyttene kommer altså med utstrakt bruk av naturstein, og har i tillegg flere tilvalgsmuligheter som benytter skifer, blant annet på badet. Den muligheten er det mange som benytter seg av, forteller Borge.

– Vi tilbyr for eksempel dusjvegger i hele skiferplater, noe mange synes er veldig tøft. Jeg har en slik dusj på min egen hytte, og jeg tror nok folk merker entusiasmen min når jeg snakker om det. Det ser jo unektelig flott ut, sier han og legger til:

– Og så har vi jo flinke folk som er gode til å skape den perfekte finishen. Det handler om både riktig impregnering og hvilke overflater på skiferen du velger.

Et bad med en hel skiferplate som dusjvegg
Lys Oppdal natur skiferplate som dusjvegg og Lys Oppdal silkebørstet flis på gulv

På badegulvet legger de silkebørstet Oppdalskifer, et materiale med nær magiske egenskaper:

– Jeg husker Minera Skifer fortalte oss at å gå silkebørstet Oppdalskifer var som å gå på linoleum. Det trodde jeg egentlig ikke på før jeg prøvde selv. Men det er faktisk det! Det oppleves som mykt selv om det er stein, og det er en egenskap mange av våre kunder også legger merke til. I tillegg blir den ikke glatt, som gjør det godt egnet på badegulv.

Et nærbilde av et badegulv i grå fliser av Oppdalskifer
Lys Oppdal silkebørstet flis er vakkert og sklisikkert

Skiferflisens uendelige muligheter

Tilbakemeldingene fra Drømmehyttas mange kunder er i alle fall en ganske unison hyllest av skiferen. Spesielt de hele skiferplatene i dusjen høster mye skryt.

– Vi hører ofte at dette er noe hytteeierne synes er gøy å vise frem til gjestene sine. Det er ikke noe alle har, og det oser kvalitet og finish. Og så er det jokvalitet, det er tross alt et materiale som er helt umulig å slite ut. Tenk, 750 millioner år gammelt norsk fjell, det er et ekte produkt.

Et bad med en hel skiferplate som dusjvegg og grå skiferflis på gulvet.
Lys Oppdal natur skiferplate som dusjvegg og Lys Oppdal silkebørstet flis på gulv

Og for alle som vurderer å gå for skifer på sitt eget hyttebad, har Borge et tips: Spør om hjelp.

– Skiferens allsidighet er en styrke, men den gjør også at du ikke bare bør kaste deg ut i det. Oppsøk noen som kan produktet. De kan vise deg hvordan du kan bruke naturstein til å skape helt spesifikke uttrykk. Mulighetene for alt fra nostalgiske til moderne, stramme preg ligger der, sier han og avslutter:

– Men hvordan du får det til i praksis, er et eget fag.

Portrettbilde av Arild Borge - eier av hyttefirmaet Drømmehytta

«Skifer er ikke en trend. Det er rett og slett et tidløst materiale som er vanskelig å ikke like. Og så kan du faktisk gjøre overraskende mye for å tilpasse den også. Avhengig av hvordan du behandler og tilbereder den, kan du stramme opp eller endre uttrykket».

Arild Borge
Medgründer Drømmehytta AS

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!