Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Denne metoden for tilpasning er fin å bruke dersom du ønsker å dele en murstein på høyden. Når du murer en skifermur er det fint å tilstrebe å skape et «liv» i muren gjennom å unngå gjennomgående horisontale skift. I praksis betyr dette at du bør legge murstein med varierende høyde på vannrette skift. Du vil derfor av og til ha behov for å tilpasse murstein til en gitt høyde. Skifer er et lagdelt materiale, dvs at du svært enkelt og med enkle redskap kan dele mursteinen i dens naturlige såkalte kløvlag. Disse kan sees som markerte striper langs mursteinens visflate.

Dette trenger du:

  • Meisel (spiss)
  • Hammer

Finn et naturlig kløvlag i mursteinen som best passer til den høyde du trenger i muren.

Sett meiselen direkte på stripen. Slå på meiselen kort og konsist til mursteinen deler seg.

Enkelte ganger kan det hende at deler av neste kløvlag henger igjen, såkalt skifting. Dette er svært enkelt å «frisere» bort ved å anlegge meiselen forholdsvis vannrett mot det restene av kløvlaget og slå det bort.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!