Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Er du redd for å få flekker på skiferen din - på gulvet eller benkeplata? En av skiferens mange gode egenskaper er at den er selvrensende med litt hjelp fra vær, vind og tid – skiferen «puster». Dersom området vil bli eksponert for endel søl, fra feks matlaging på kjøkkenet, rødvinsskåling på terrassen eller fete kremer på badet, anbefaler vi at du impregnerer det området. Her viser vi hvordan du impregnerer skiferen. Skiferen vil da få et skjold mot alle typer flekker. Væske vil legge seg som «perler» på overflaten og er dermed enkle å tørke bort.

Dette trenger du:

  • Impregneringsmiddel for naturstein (vi anbefaler en som er usynlig)
  • Svamp/pensel/klut

Vi anbefaler å bruke en usynlig impregnering. Det finnes egne impregneringer for skifer og annen naturstein, feks fra Akemi.

Vær oppmerksom på at det finnes produkter på markedet som har en fargeforsterkende effekt som dermed endrer skiferens naturlige uttrykk.

 

For et finest mulig resultat er det viktig at feltet som skal impregneres er fritt for flekker og helt rent.

Det finnes ulike flekkfjernere for ulike typer flekker fra feks fett, rust, grønske, rødvin etc. Sjekk denne for hvordan du fjerner alle typer flekker.

 

Når overflaten er 100% tørr er det tid for påføring av impregnering.

Påfør impregneringen på overflaten og la det trekke inn i overflata i 5 – 20 minutter, avhengig av temperatur.

Tørk deretter over med en klut.

Gjenta gjerne prosessen for å sikre at overflaten er 100% mettet.

Det er viktig å følge produsentens anvisning.

 

La det tørke – sjekk produsentens anvisning for tørketid.

Virkningen inntrer allerede etter få minutter og full avstøtende effekt oppnås etter 2 – 3 timer. De fleste produsenter anbefaler deretter en gitt herdetid før belastning.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!