Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Bli med hagedesigner Jeanette Suhr litt ut på landet, til en fantastisk flott hage med masse skifer og en nedsenket bålpanne!

Skifer brukt på dette prosjektet:

Henvendelsen fra kunden gikk ut på at de hadde en god del gammel skifer som de måtte gjøre noe med – enten ta opp eller legge den på nytt –  i tillegg til at familien manglet en god plass i hagen å samles på.

Da Jeanette kom på første befaring, var det en stor Rhododendron der bålgropen er nå. Skiferstien gikk bak Rhododendronen, men den var totalt overgrodd. På siden var det også en veldig liten skiferplatting som de brukte ganske mye, men som var for liten.

«Dette er en travel familie, og barna er store. Da har man litt andre krav enn når barna var små. Så tanken min kom ganske fort; jeg ønsket et stort samlingspunkt for familien der alle følte at de kunne være med og ta del. Ideen var en stor sittegruppe nedsenket. Vi har bygget den opp med Randøystein, murt den opp.»

«I og med at det er brukt såpass mye naturstein her på denne plassen, var tanken at vi også måtte ha inn et mykt underlag. Men vi har jo også krav om brannsikkerhet, så da har jeg flettet inn en flott firkant i skifer for sikkerhet.»

«Selve sittebenken har vi tilpasset, for kunden hadde egne ønsker om å bruke Sundays sine puter – fantastisk god kvalitet, værbestandig, kan stå ute i vær og vind, du trenger ikke ta dem inn, tørker fort. Så benken ble bygget etter målene på putene.»

Her var det masse naturstein fra før, og tanken var å videreføre bruken av Lys Oppdalskifer. All bruddskiferen på gangstien rundt huset ble tatt opp, rengjort og puslet sammen på nytt. Det er også tilføyd noe ny skifer, men det er ikke mulig å se forskjell på det som er nytt og gammelt.

Plattingen bak var et ønske fra kunden. De har stuen sin rett innenfor, så de følte at denne plassen trengte noe. Hovedtanken var å lage en lun oase som ikke bare er fin utenfra, men også innefra når du sitter inne i stua og ser ut. Her har det blitt helt fantastisk flott, og enda flottere blir det når Pipeholurten etter hvert brer seg over pergolaen. I tillegg er det laget en fin, lun plass for å slikke solstråler, hvor man kan slappe av, lese en god bok og sole seg helt usjenert.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!