Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Funkishus med fasade i stein – perfekt match for moderne hus!

Et funkishus med lys Oppdalskifer murstein REN i kombinasjon med glatt murpuss. Det er sommer og grønn plen utenfor.

Eierne av et splitter nytt funkishus på Oppdal ønsket å beholde den lokale forankringen og støtte den lokale industrien. Løsningen ble en elegant og stilig skiferfasade som passet perfekt til et moderne hus som dette.

Trodde du at skifer var forbeholdt fjellhytter og hus i tradisjonell stil? Vel, tro om igjen. For på Oppdal valgte eierne av et splitter nytt funkishus å la kortreist skifer spille hovedrollen. Både innendørs og på fasaden.

Et funkishus med fasadeskifer av murstein i kombinasjon med glatt murpuss. En skifermur rammer inn hagen.
|Lys Oppdal murstein og skiferblokk|

– Jeg er fra Oppdal, og har vokst opp med skifer rundt meg. Jeg hadde derfor et ønske om å bruke skifer til fasaden på en moderne måte, forteller husets eier.

Huset, som sto ferdig i 2018, er et toetasjes funkishus med en fasade bestående av skifermur og hvit murpuss. Murpussen er lagt rundt huset i såkalte brettekanter, og skiferen skaper kontrast.

Et funkishus med lys Oppdalskifer murstein som skiferfasade i kombinasjon med glatt murpuss. Det er sommer og grønn plen utenfor.
|Lys Oppdal murstein|

– Det som er så fint med denne typen murstein i lys Oppdalskifer, er at den er forholdsvis ren i uttrykket. Den passer derfor kjempeflott til moderne hus, slik som vårt. Samtidig så ser du tydelig at det er skifer, og bryter dermed litt med den stramme murpussen. Kombinasjonen er kjempefin, sier huseieren.

Detaljbilde av hjørnet på en skiferfasade hvor murstein av lys Oppdalskifer er felt inn i hverandre. Terrassen i bakgrunnen har et terrassedekke av skiferflis.
It’s all in the details… |Lys Oppdal murstein|
Detaljbilde av vindu med vindusbrett og fasadeskifer av lys Oppdalskifer.
Vindusbrett i lys Oppdalskifer – gjennomført og evigvarende. |Lys Oppdal murstein og vibdusbrett med hogd kant|

Viktig at det var kortreist

Det er ikke bare på fasaden skiferen spiller hovedrollen. Også innendørs er det brukt skifer.

– Vi ønsket et helhetlig uttrykk over hele eiendommen, og skiferen passet helt perfekt til å få fram dette uttrykket, forteller huseieren.

En terrasse med lys Oppdalskifer uteflis møblert med sofa og bord. På bordet er det kaffekane og et interiørmagasin.
Utefliser i Lys Oppdalskifer sikrer en vedlikeholdsfri terrasse for fremtiden.

For huseierne var det viktig at verdiene ble lagt igjen lokalt. De valgte derfor lokale håndverkere, og – selvsagt – norsk skifer. Lokale naturmaterialer og lokale fagfolk viste seg å være en god kombinasjon.

– På det ene badet har vi mørk skifer som krever riktig belysning. Der var det elektrikeren, som hadde mye erfaring med skifertypen, som ga gode råd – og sørget for at resultatet ble helt fantastisk, forteller hun.

På nesten samme måte sørget arkitekten for at fasaden ble så stilig som den ble.

– Vi var litt redde for at det skulle bli for mye skifer, og vurderte å dra inn mer treverk. Da insisterte arkitekten på at vi skulle bruke denne kombinasjonen av skifer og murpuss, noe vi er svært glade for i etterkant, forteller hun.

Et funkishus med fasadeskifer av murstein i kombinasjon med glatt murpuss. En skifermur rammer inn hagen og en skifertrapp leder opp til terrassen.
Naturtrinn og skiferblokk i lys Oppdalskifer leder inn til, og avslutter, hagen.

En benkeplate til beundring


Også på kjøkkenet spiller skifer en stor rolle. Ønsket om en hyggelig sitteplass, resulterte i en benkeplate av skifer i fossefalldesign. Se hvordan den lekre benkeplaten i lys Oppdalskifer utgjør et sosialt midtpunkt her!

– Vi ønsket noe som var så vedlikeholdsfritt som mulig også på kjøkkenet. En benkeplate som tålte at vi satte varme gryter og panner på den, og som vi kunne søle på uten at det ble stygge merker og skjolder, forteller huseieren.

En kjøkkenbenk i naturstein har nemlig en helt spesiell evne til å magasinere varme. Den tåler både at du setter svært varme elementer på den, men den er også perfekt å bake på. Nettopp fordi den ikke varmes opp av at du jobber på den. Du kan altså jobbe og styre, kna og kjevle – og underlaget, og dermed også deigen, vil holde samme temperatur.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!