Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Husets hjerte? Kjøkkenet med benkeplate i stein!

Moderne kjøkkenbenk i silkebørstet skifer med fossefalldesign - benken fortsetter ned til gulvet.

Det startet som et ønske om en hyggelig sosial sone, og resulterte i et kjøkken hvor benkeplata i stein ble stjernen i showet.

Uansett hvordan kjøkkenet ditt er, har du vel på et tidspunkt ønsket at det skulle være enklere å bruke. At redskapene lå der de skulle – da du trengte dem. At du fant den hersens vispen som alltid havna nederst i roteskuffen, og at gryteklutene og bordskåneren ikke alltid var lagt på en «lur plass».

Et lyst moderne hjem med spisestue og åpent kjøkken med benkeplate i stein mot mørk innredning. Skiferplaten er lys grå norsk skifer fra Oppdal.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|

En benkeplate i stein på kjøkkenet kan ikke løse alle de små problemene i arbeidssonen, men den kan absolutt ta noe av stresset vekk fra skuldrene dine. Og denne anvendeligheten var noe av grunnen til at eierne av et splitter nytt hus i Oppdal valgte å gå for en kjøkkenbenk av skifer.

– Vi ønsket vel enkelt og greit noe som var så vedlikeholdsfritt som mulig. En benkeplate som tåler varme gryter og panner, og som vi kunne søle på uten at det ble stygge merker og skjolder, forteller kjøkkenbenkens eier.

Nærbilde av benkeplate i skifer. På skiferplaten står det  et par nystekte brød.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|
Et detaljbilde av en Miele koketopp nedfelt i en skifer benkeplate i stein.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|

Og her er vi inne på en av de mest geniale egenskapene med en benkeplate i skifer. Naturstein har nemlig en helt spesiell evne til å magasinere varme – og dette går begge veier. Den tåler både at du setter svært varme elementer på den, men den er også perfekt å bake på. Nettopp fordi den ikke varmes opp av at du jobber på den. Du kan altså jobbe og styre, kna og kjevle – og underlaget, og dermed også deigen, vil holde samme temperatur.

Et lyst og åpent kjøkken med skiferplater i lys Oppdalskifer og mørk kjøkkeninnredning. På benkeplaten står det brød, kasserolle og krydder.
Skifer har fantastiske bakeegenskaper og tåler fint rykende varme kjeler. |Lys Oppdal silkebørstet benkeplater|

Sosialt og sammenhengende fossefall


Skifer er et materiale som går igjen i eneboligen på Oppdal. Det var også en del av årsaken til at eierne valgte skifer på kjøkkenet.

– Vi har jo en del skifer både på fasaden og verandaen som er på samme plan som kjøkkenet. Vi valgte skifer delvis for å knytte rommene sammen, og skape et felles uttrykk mellom inne og ute, forteller eieren.

Kjøkkenbenker av lys norsk skifer med sort innredning, servant og armatur.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplater|

En spesiell detalj på kjøkkenet er det såkalte fossefalldesignet. Altså at enden av benkeplaten i skifer går helt ned til gulvet – som sammen med mønsteret i steinen skaper illusjonen av en foss.

– Her var utgangspunktet at vi ønsket oss en sitteplass på kjøkkenøya. Det var hun som tegnet kjøkkenet som foreslo at vi skulle gå for varianten hvor benkeplata fortsetter ned til gulvet. For oss var det viktigst at vi kunne sitte vendt mot hverandre, da det ble mer sosialt enn om vi satt på rekke, forteller huseieren.

Kjøkkenøy med skiferplater i Oppdalskifer og med en fossefall-design, dvs at benkeplaten fortsetter ned til gulvet på enden.
Denne benkeplaten i fossefall-design er av lys Oppdalskifer med en silkebørstet overflate. Steinens vakre karakteristika trer tydelig frem og vitner tydelig om at dette er en bit av det norske grunnfjellet.

Tidløs base, spreke møbler

At de har gått for en benkeplate i lys grå, silkebørstet skifer fra Oppdalskifer var heller ikke tilfeldig.

– Vi hadde bestemt oss for en sort kjøkkeninnredning, og ønsket noe som brøt med den. Da ble den lyse skiferen som benkeplate helt nydelig, forteller eieren.

I tillegg til skifer er det brukt mye tre på kjøkkenet, og da spesielt sort eik.

– Tanken var at nøytrale farger, som sort, grått og hvitt skulle danne grunnlaget – så fikk heller møblene være det som spritet opp. På den måten kan vi endre uttrykket ganske mye, uten at vi trenger å gjøre annet enn å bytte ut interiøret, forteller huseieren.

Stor og luftig spisestue og kjøkken med benkeplate i Oppdalskifer.  Skiferplaten har fossefall-design.
En nøytral base av treverk og skifer gir rom for spreke farger på møbler og tekstiler. Et smart valg den dagen trendene og våre preferanser snur. Det er enklere å bytte puter enn kjøkkenbenk og parkett! |Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|

Rød Tråd


Med røtter i skiferbygda Oppdal, var det naturlig for eierne å velge kortreist skifer som en rød tråd til huset sitt. Husets fasade er derfor også dekket i murstein av skifer, kombinert med hvit murpuss.

– Jeg er fra Oppdal, og har vokst opp med skifer rundt meg. Jeg hadde derfor et ønske om å bruke skifer til fasaden på en moderne måte, forteller husets eier. Skiferfasaden skaper liv i det moderne uttrykket og ble virkelig prikken over i-en.

Et kjøkken benkeplate i stein av lys Oppdalskifer. På veggen over henger hyller med kokebøker.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|
Nærbilde av benkeplate i skifer. På skiferplaten står det en krukke basilikum, olje og krydderblandinger.
|Lys Oppdal silkebørstet benkeplate|

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!