Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Montering av tak og fasade

Det finnes veldig mange ulike måter å montere skifertak og skiferfasader på, både i forhold til hvilket skiferprodukt du bruker og i forhold til det uttrykket du ønsker deg.

Skiferfasader

En fasade kan bestå av murstein, med og uten synlig mørtel, fasadeplater i ulike størrelser montert vertikalt eller horisontalt, med eller uten synlig feste.

Et generelt tips, uansett type fasade, er at du sørger for god lufting. Ventilerte kledninger gjør at skiferen har et sunt tørt klima som sikrer minimale sjanser for misfarging. Den vil stå for evig tid og eldes med stil kun påvirket av sol, lys, vær og vind, like solid og sterk etter 100 år.

Her kan du se og laste ned prinsipper for ulike fasader

Se hvordan Halvor Bakke og Eventyrlig Oppussing monterer en vakker skiferfasade på en fjellhytte – enkelt og gjort på en ettermiddag! Les mer om 6 gode grunner til å kle fasaden med skifer og det geniale festesystemet.

Bruddskifertak

Et godt lagt skifertak med norsk skifer fra Oppdal i Trøndelag er nærmest evigvarende og vanligvis lengre enn selve byggets levetid. Lys Oppdalskifer er en solid norsk bergart som ikke forvitrer, og det er derfor svært vanlig at gamle skifertak blir gjenbrukt på nye bygg. Et bruddhelletak er svært egnet på tak med en takvinkel > 22o og på alt fra fjellhytter til moderne boliger. Se og last ned vår monteringsveiledning for skifertak.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!