Prosjektreferanser

Fakta:

  • Sted: København, Danmark
  • År: 2013-2017
  • Byggherre: Nordea Properties
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects
  • Miljøsertifisering: LEED Platinum
  • Foto: Adam Mørk

Nordea banks hovedkvarter

Inspirert av Norden

Nordea er en fremtredende nordisk bank. Bygget på en base av Offerdalskifer og med skinnende, gjennomsiktige fasader, setter banken nye standarder for finanssektoren ved å gi et tilnærmelig miljø som åpner opp mot byen.

Som en hyllest til det vakre nordiske landskapet, stiger det nye Nordea-hovedkvarteret opp som en glitrende gigantisk isblokk på en koksgrå Offerdalskifer-base. Den krystalliske fasaden tillater dagslys å strømme gjennom bygningen og er en nøkkelkomponent i visjonen om å skape gjennomsiktighet mellom ansatte, kunder og den omkringliggende byen. Forbipasserende kan gløtte inn fra utsiden og bli vitne til livet og arbeidet inne i bygningen. Hovedkvarteret består av to bygningsmasser med innendørs atriumrom som er belagt med fliser av Offerdalskifer i natur overflate. En vinge huser Skandinavias største meglerbord med en kapasitet på 600 børsmeglere, den andre dirrer av liv og energi utløst av aktivitet mellom ansatte og kunder.

Utvalget av materialer til Nordeas hovedkvarter er inspirert av nordiske landskaper med både Offerdalskifer, eik og trær som er «lånt» fra de nordiske skogers vegetasjon for å pryde det innendørs atriumområdet. Inspirasjonen til den innovative og uttrykksfulle fasaden spiller på den fraksjonerte strukturen man finner på et isberg. Funksjonelt møter også fasaden de nordiske prinsipper relatert til bærekraft.

Skiferleveranse:

3 000 m² Offerdal fasadeplater
5 000 m² Offerdal flis natur overflate
800 m² Offerdal uteflis
100 tonn Offerdal murstein råkopp