Prosjektreferanser

Fakta:

  • Sted: Lyngby Campus, Denmark
  • År: 2016
  • Byggherre: Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • Arkitekt: Christensen & Co, Rørbæk og Møller
  • Priser: DETAIL Prize 2018 og Tømmerprisen 2017
  • Foto: Adam Mørk

«Biosfæren» – DTU

I nybygget for Life Science & Bioengineering på Danmark Tekniske Universitet vandrer 800 mennesker hver dag over 650 millioner år gammel skifer fra Offerdal. Med sine 38.800 m² er dette DTU’s største byggeprosjekt siden universitetet ble innviet på 1960-tallet . Life Science-bygget rommer et unikt fagmiljø med topp moderne forskningsfasiliteter, og det store samlingspunktet er Biosfæren.

Bygningen stiger opp fra bakken og åpner seg opp i et varmt treinteriør hvor det atmosfæriske atriumet – biosfæren – forener forskere fra ulike institutter. Dagslys fra store takvinduer møter gulvet belagt med Offerdalskifer og fremhever skiferens lysreflekterende kvaliteter, mens eikekledde bokser gir en illusjon av å flyte rundt i luften.

Under hele byggeprosessen har sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft vært et hovedfokusområde. Derfor er vi ekstra stolte av å ha bidratt med skifer til dette framtidsrettede bygget.

I 2018 ble Biosfæren tildelt den prestisjetunge DETAIL-prize og i 2017 Tømmerprisen.

Skiferleveranse:

2000 m² Offerdal flis, antikkbørstet overflate 30 cm x fl, t: 12 mm.
1300 m² Offerdal uteflis, natur overflate 30 cm x fl. t: 40-60 mm/20-30 mm.
400 m² Offerdal uteflis, natur overflate i ulike spesialformat.