Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Få den lune og eksklusive følelsen med svarte fliser på badet

Et moderne bad med sort Ottaskifer flis på vegg og gulv i fiskebensmønster

Vil du gjøre noe med badet, men mangler inspirasjon? Sorte fliser gir den eksklusive og lune følelsen – både til små og store bad.

– Det var egentlig flere grunner til at vi valgte å legge skifer på badet vårt, men den viktigste er nok at det er utrolig pent. Det gir en lun og deilig følelse som er akkurat det du ønsker å bli møtt av når du står opp hver morgen, forteller husets eier.

Badet er en del av en moderne enebolig, som sto ferdigbygd i 2018. Badet består av vegger i murpuss, og dusjen og selve gulvet består av Ottaskifer lagt i et fiskebeinsmønster. Inspirasjonen kom fra sosiale medier.

– Jeg kom over dette mønsteret på Pinterest, og syntes det var veldig fint, spesielt når det er lagt i Ottaskifer. Det er et materiale med mye liv, og som skaper god kontrast. Både mellom det lyse og det mørke, men også det slette og det livlige. Dette blir ytterligere forsterket av fiskebeinsmønsteret, forteller hun.

Selve badet er også en kontrast i seg selv.

– Vi har et annet bad, hvor vi har brukt lyse fliser. Der har vi også et mer tradisjonelt uttrykk med rektangulære fliser. Vi ønsket noe annet enn det, forklarer hun.


Belysningen framhever skiferen


En ting det er spesielt viktig å huske på når du bruker mørke fliser, er belysningen.

– Sorte fliser kan fort bli litt tunge hvis du ikke er bevisste på hvordan du lyssetter dem. Dette var ikke noe jeg tenkte på selv, da badet får inn mye naturlig lys, forteller huseieren.

Heldigvis hadde elektrikeren god erfaring med Ottaskifer, og visste hvordan flisene på best mulig vis skulle komme til sin rett.

– Vi har brukt samme elektriker i hele huset, så han var godt kjent med prosjektet, og hva vi ønsket å få ut av hvert rom. Han var opptatt av at det ikke måtte bli for mørkt, som det ofte kan bli med sorte heller, forteller hun.

Resultatet ble spotter i taket, og led-strip mellom skiferveggen og taket. Denne typen omgivelseslys bidrar til å framheve de visuelle kvalitetene i skiferen.

– Det er kanskje litt mer du må tenke på hvis du ønsker et mørkt bad, men med de riktige materialene og håndverkere med kunnskap, er det absolutt verdt det, sier den fornøyde badeeieren.

Helhetlig uttrykk


Badet i sort skifer er bare en del av en eiendom hvor det er tenkt helhetlig, og skifer er fellesnevneren. Også verandaen og fasaden er prydet i norsk naturstein.

– Vi ønsket et helhetlig uttrykk over hele eiendommen, og skiferen passet helt perfekt til å få fram dette uttrykket, forteller huseieren. Sjekk ut hvordan skifer på fasaden ble det perfekte bindeleddet mellom tradisjonelt og moderne.

Også på kjøkkenet spiller skiferen en stor rolle. Benkeplata er av Oppdalskifer, og gjør det enkelt både å bake, koke, og søle.

– Vi ønsket en benkeplate som krevde så lite vedlikehold som mulig. En benkeplate i skifer tåler at vi setter varme gryter og panner på den, og vi kan søle på den uten at det blir stygge merker og skjolder, forteller kjøkkenbenkens eier. Den fikk et spesielt design.

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!