Jump to main content Jump to navigation Jump to footer

Bruddskifer er skiferheller som leveres i sin naturlige og ubearbeidede fasong. Dette er nettopp en av de tingene som gjør et område med bruddskifer helt unikt og veldig artig å jobbe med. Du kan sette ditt helt egne og personlige preg på sluttresultatet. Dette blir som et monument, der du selv var kunstneren! Så hva avgjør det estetiske uttrykket? Jo det er grad av bearbeiding, størrelse, fasong og fugebredder.

Det mest rustikke uttrykket får du ved å bevare hellene i mest mulig opprinnelig fasong.  Kun småtilpasning og frisering av kantene er nok.

Du må bruke litt tid og fantasi på å hele veien lete frem den hellen som passer noenlunde godt mot nabohellene.

Fugene vil være brede – gjerne opp mot 10 cm. Sjekk disse 5 ideene til hva du kan fylle fugene med!

Et rustikt uttrykk er raskere å tilpasse og gir mindre avkapp.

 

I andre enden av skalaen finner du bruddheller som bearbeides på alle kanter, feks i rene geometriske faste former eller sirlig tilpasset mot nabohellene i mer tilfeldige former.

Felles er at hellene passer så og si perfekt sammen og at fugene er smale, ca. 1 – 3 cm.

Det gir et mer minimalistisk og rent uttrykk, men som tar lenger tid å tilpasse og gir mer avkapp.

 

Om du tilpasser hellene mye og dermed får litt mer avkapp, så husk at avkappet ikke er «søppel»!

Hver eneste lille skiferbit kan brukes til noe, som skiferbark i blomsterbedet, rundt huset som drenering eller hva med å lage et serveringsfat, eller et utebord til hagen?

 

Vi beklager, men du bruker en versjon av Internet Explorer som ikke støttes av dette nettstedet. Nettleseren oppdateres ikke lenger av Microsoft og kan derfor utgjøre en sikkerhetsrisiko. Vi anbefaler at du bruker en annen nettleser. Velkommen tilbake!